Dagens rett

Steinbit i panne

Steinbit smaker nydelig og kjøttet kan skjæres i terninger, strimler og tynne skiver uten å gå i fra hverandre. Det er svært godt egnet til gryter, supper og wokretter, det kan stekes, grilles, kokes eller ovnsbakes. Valget er ditt!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Steinbit i panne

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Buljong:
½ liter grønnsaksbuljong
15 hvite pepperkorn
5 stk stjerneanis
5-6 persillestilker
¼ fennikel, skåret i små biter
1 laurbærblad
1 kvist timian
3 dl hvitvin, gjerne alkoholfri
Grønnsaker og fisk:
1 liten squash
10-15 apargesbønner
ca 10 sukkererter
8-12 spinatblader
600 g steinbitfilet, skinn og benfri
eller en blanding av hvit og rød fisk
3-4 ss smør eller margarin
200 g reker, krepsehaler og blåskjell

Fremgangsmåte

Kok opp buljongen sammen med alt krydderet og hvitvinen. La den småkoke i ca 20-30 minutter og sil buljongen.

Bruk en ostehøvel og skjær squashen i tynne skiver. Skyll alle grønnsakene og legg dem i den kokende buljongen i ca 1 minutt. Løft grønnsakene opp med en hullsleiv og legg dem til side.

Skjær fisken i passe serveringstykker. Legg fiskebitene i buljongen og la dem trekke til de er ferdige. Fordel grønnsakene i pannen sammen med fisken.

Visp smøret sammen med litt av den kokende buljongen. Ha dette i fiskepannen sammen med skalldyrene. La skalldyrene så vidt bli gjennomvarme.

Her finner du flere oppskrifter på fiskegryter

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen