Dagens rett

Steinbit med blåskjell- og epleragu

Helg betyr at et lekkert fiskemåltid skal på menyen. Denne helgen er det steinbit vi frister med.

Delikate fiskemåltider hører helgen til, og hva kan vel være bedre enn den fristende steinbiten?
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Steinbit med blåskjell- og epleragu

Antall porsjoner

4

Ingredienser

700 gr steinbit, skinn og beinfri

Blåskjell- og epleragu:
½ kg ferske, levende blåskjell
2 stk granny smith epler
2 stk skrelt sjalottløk
2 ts black boy karri
150 g usaltet smør
4 ss fint snittet gressløk
Litt sitronskall og saft
Litt h-melk
Salt og pepper
 
Potet- og panchettaterrin:
4 stk bakepoteter, ferdig skrelt
1 stk hel hvitløk
100 gr usaltet smør
1 stk timian stilk
Litt løvtynt kuttet panchetta (eller bacon)
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Rens sjalottløken og finhakk den. Ha sjalottløken i en kjele med litt smør, tilsett blåskjell og vin, ha på lokk og damp til de åpner seg. Ta ut kjøttet av skjellene og ta vare på dette - sil kraften.
 
Skrell eplene og kutt i terninger på 0,5 x 0,5 cm og legg i vann med sitronsaft. Fres karri i litt smør, tilsett blåskjellkraften og kok opp.
 
Rør inn mykt smør litt etter litt i eplesausen og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Varm epler og blåskjell i halvparten av karrisausen og hell resten av sausen i en annen gryte.
 
Tilsett gressløk og litt fint revet sitronskall i raguen og anrett. Ha litt melk i resten av sausen og skumm opp med stavmikser.
 
Potetterrine:
Kle en stålform med panchetta eller godt bacon. Skrell og høvle potetene løvtynt på mandolin eller med en osthøvel. Smelt litt smør sammen med hvitløken og vend potetene i dette.
 
Smak til med salt og pepper og stable potetene i formen. Dekk over med panchetta/ bacon og stek under press i ovnen på ca. 160 grader til potetene er møre, ca. 25-30 minutter.
 
Potetterrinen må stå ca. et døgn før den kan brukes.

Grill fisken i grillpanne med salt og pepper. Varm potetterrinen og server til fisken sammen med epleraguen og sausen.
 
Tips: Her kan du godt servere en enklere potetrett enn terrinen, slik som råstekte poteter stekt med baconterninger.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen