Dagens rett

Steinbit med stekte grønnsaker og ostesaus

La deg ikke lure av steinbitens ytre, for under skinnet finner du den lekreste fisk som er perfekt til en deilig helgemiddag.

Sammen med breiflabben har steinbiten kommet til heder og verdighet igjen som en av våre aller beste matfisker. Nå blir den til og med alet opp slik at du skal være sikret perfekt fisk hele året.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Steinbit med stekte grønnsaker og ostesaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

800 g steinbitfilet i serveringsstykker
 
Saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
100 g kremost med urter eller gressløk
½ ts salt
1 klype pepper
 
Grønnsaker:
2 gulrøtter
1 grønn squash
8 friske sjampinjonger
2 ss smør
salt og pepper

Fremgangsmåte

Saus:
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.

Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.

Tilsett gressløkost og salt, og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.

Grønnsaker:
Rens og kutt gulrøttene, squashen og soppen i tynne skiver eller halvmåner. Stek grønnsakene i smør i kjele eller stekepanne ved middelsvarme til de er møre. Smak til med salt og pepper.
Fisken:
Kok opp ca 3 l vann og tilsett ½ dl salt per liter vann. Legg fiskefiletstykkene i det kokende vannet og skru ned varmen på platen når temperaturen på vannet kommer opp mot kokepunktet.

La fisken trekke i vannet i ca 8 - 10 minutter.

Server fisken med ostesausen, grønnsaker og gjerne med ris eller kokte poteter.

Oppskrifter med steinbit

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen