Dagens rett

Steinbitkotelett Ossobuco

Steinbit er en fisk vi kan servere på mange vis. Dagens forslag gir deg garantert en smakfull og frisk opplevelse. Her følger vinen opp på en aldeles eminent måte.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Steinbitkotelett "Ossobuco" på safranrisotto, grønne bønner og gremulata

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 steinbitkoteletter à ca. 300 g
1 boks hermetiske tomater, skåldet og delt i 4
4 sjalottløk, finhakket
2 ss hvitløk, finhakket
1 laurbærblad
1 dl kaldpresset olivenolje
2 dl hvitvin
200 g aspargesbønner
3-4 ss hvetemel
2 ss usaltet smør
Salt og pepper

Safranrisotto:
100 g risottoris
3 ss usaltet smør
1 dl hvitvin
4 dl kyllingkraft (buljongterninger kan brukes)
5-6 safrantråder
2 sjalottløk, finhakket
1 ts hvitløk, finhakket
4 ss revet parmesanost
Salt

Gremolata:
2 ss finhakket bladpersille
1 ts finrevet sitronskall
1 ts finhakket hvitløk

Fremgangsmåte

Lag safranrisotto. Legg safranen i hvitvinen for å trekke ut smak og farge.

Fres løk og hvitløk i 2 ss smør på middels varme. Tilsett risen, hell på hvitvinen og la det koke inn under omrøring. Spe med varm kyllingkraft og kok under omrøring til risen er kokt og konsistensen er som grøt. Tilsett Parmesanen og 1 ss smør. Smak til med salt. Er den for tykk kan vann tilsettes.

Krydre fisken med salt og pepper og vend kotelettene i hvetemel. Brun fiskestykkene i smør og olje i en dyp jerngryte. Ta opp fiskestykkene.

Fres så løk og hvitløk i jerngryten sammen med laurbærblad, tilsett vinen og kok inn. Tilsett tomatene og la dette småputre til det er tykt. Smak til med salt og pepper. Legg fisken tilbake i tomatgryten og la den trekke på svak varme under lokk. Bland ingrediensene til gremolataen og dryss den over fiskestykkene.

Forvell bønnene i lettsaltet vann og anrett.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen