Dagens rett

Stekt breiflabb med soltørka tomater og blomkålkrem

Breiflabb er høyt elsket som kilde til deilige sjømatretter. Utpreget delikat i konsistens og smak, og ikke koster den avskrekkende mye heller. Sammen med en lekker hvitvin, gjerne den vi anbefaler fra New Zealands vinmarker, blir dette garantert ukens høydepunkt.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

NB!
Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post har tatt en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie. Vi vil starte opp igjen medio august.

Stekt breiflabb med soltørka tomater og blomkålkrem

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 - 800 g breiflabbkotelett eller filet uten skinn
2 ss olivenolje
ca 20 - 30 mangoldblader eller frisk spinat
2 ss smør

Tomatolje:
2 ss trøffelolje eller olivenolje
½ dl olje fra tomatene
3 ss finhakkede soltørka tomater i olje
1 tomat uten skinn og kjerner i terninger
salt og hvit pepper

Blomkålkrem:
1 blomkålhode
3 dl matfløte
1 ss smør
pepper
2 ss Snøfrisk naturell

Ovnsbakte poteter:
6 - 8 poteter
olje, salt og pepper

Fremgangsmåte

Tomatolje:
Bland tomatene med oljen og smak til med salt og pepper. Dryss salt og pepper over breiflabbkotelettene og stek dem i panne. Kok opp vann med smør og salt og la spinatbladene få et raskt oppkok så de faller sammen. La de renne av seg før de legges på varme tallerkener sammen med fisken. Pynt med friske urter og drypp tomatoljen rundt. Server med Blomkålkrem og ovnsbakte poteter.

Blomkålkrem:
Del blomkålen i buketter og ha dem i en kjele. Hell over vann til det dekker. Kok til bukettene er møre. Hell av kokevannet. Varm opp fløten. Mos blomkålen for hånd eller kjør den i foodprosessor med mesteparten av matfløten, smør og Snøfrisk. Tilsett mer matfløte til konsistensen blir passe. Smak til med salt og pepper.

Ovnsbakte poteter:
Sett stekeovnen på 175 grader. Skrubb potetene godt, del dem i båter og vend dem i olje. Dryss salt og pepper over. Stek dem i stekeovn ved ca. 20 - 25 minutter.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen