Dagens rett

Stekt hyse med grønnsakrisotto og appelsinsaus

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Stekt hyse med grønnsakrisotto og appelsinsaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g filét av hyse med skinn
2 dl villris
2 dl vanlig langkornet ris
eller 4 dl vanlig langkornet ris
2 ss olivenolje
1 gulrot
½ purre
et lite stykke sellerirot
½ gul squash

Appelsinsaus:
1 finhakket løk
2 ss olivenolje
3 dl appelsinjuice
1 dl fiskekraft
1 ts korianderfrø
maisennamel
salt og pepper

Fremgangsmåte

Kok villris og vanlig ris etter anvisning på pakken.

Fjern alle bein i fiskefileten og børst skinnet godt. Skjær den i serveringsstykker og stek den med skinnsiden ned.

Rens og skjær grønnsakene i strimler eller biter. Kok dem møre i lettsaltet vann eller fiskekraft/buljong.

Bland sammen grønnsaker, ris og olivenolje og la det stå i 5 minutter.

Appelsinsaus:
Stek løken i olivenolje. Tilsett appelsinjuice, fiskekraft og korianderfrø. Kok inn til om lag det halve. Jevne sausen med maisennamel om nødvendig. Sil sausen og smak til med salt og pepper.

Server den stekte fisken med appelsinsausen, grønnsakrisen og gjerne litt brød i tillegg.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen