Dagens rett

Stekt laks med purre og mango

Med laks på menyen kan tilbehøret gjerne være rent og enkelt, for det er en skikkelig smaksbombe.

Laks kan være så mye mer enn den ihjelkokte fisken mange er vant til.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Stekt laks med purre og mango

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g renset laksefilet, med skinn men uten ben
salt, pepper
olje til steking

1 purre eller 2--3 vårløk
1 moden mango

Saus:
1 dl tørr hvitvin
½ ss finhakket sjalottløk
kvernet hvit pepper
½ dl kremfløte
250 g usaltet smør
saften av ½ sitron

Fremgangsmåte

Skrap av alle skjellene fra lakseskinnet.

Skjær laksefileten opp i 8 pene stykker. Skjær vekk buken, og skjær små snitt på skinnet. Tørk skinnet godt.

Stek fisken på skinnsiden i meget varm olje i to minutter, legg den så over på et smurt stekebrett med skinnsiden opp.

Purren deles på langs i to og skylles godt, kutt den så opp i terninger på ca. 1 x 1 cm (brukes vårløk skjæres den i passende stykker).

Skjær ut båter av mangoen, ta av skinnet og skjær mangoen i 4-5 biter.

Saus:
Kok inn tørr hvitvin og sjalottløk. Når det meste av vinen er kokt inn, tilsettes kremfløte.

Kok inn fløten til det tykner (fløten gjør det lettere å holde smørsausen sammen). Rør så inn små terninger av kaldt usaltet smør.

Hold temperaturen opp mot kokepunktet (skal ikke koke). Når alt smøret er rørt inn smakes sausen til med sitron, salt og pepper.

Sausen kan lages et par timer i forveien og varmes forsiktig.

Rett før servering drysses fisken med salt og pepper og etterstekes i ovn på 200 grader i 8 minutter.

Kok opp vann med godt med salt i, ha i purren og gi den et godt oppkok. Slå av vannet og vend inn mangoen.

Legg opp fisken over mangoen og purren med skinnsiden opp, og server med gode poteter og sausen ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen