Dagens rett

Stekt laks på kinesisk måte

Et aldri så lite laksemåltid er det vel lov å unne seg midt i uka. Dette er en rett med masse forskjellige smak, og vi forsøker oss på en hvitvin fra Alsace som det matchende drikkefølge. Skulle du ikke få tid til å lege denne retten i dag, kan du gjerne ha den i bakhånd til en senere anledning.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Stekt laks på kinesisk måte

Antall porsjoner

4

Ingredienser

250 g laksefilet
4 friske Shiitake sopp
1 bunch Hana Nira, kinesisk purre/vårløk
1 ss sake
pepper
maisstivelse, maisennamel
8 babymais
1 bunch Yellow Nira
2/3 ss sesamolje
vegetabilsk olje

Krydderblanding:
1 ss sake
¼ ss salt
1 ts frisk revet ingefær
pepper

Kraft:
1¼ dl vann
1 ts buljongpulver, kylling

Fremgangsmåte

Skjær laksen i smale stykker. Bland sammen ingrediensene til krydderblandingen i en bolle og legg laksestykkene i.
Vend dem deretter i maisennamel og stek dem i olje. Legg over på et fat.

Stek soppen og maisen i olje. Tilsett kraft, sake og pepper sammen med laksen og kok opp.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen