Dagens rett

Stekt reinsdyrfilet

Mørt og godt reinsdyrkjøtt er noe av det beste norsk natur kan by på. Hva passer vel bedre enn en feiende flott viltmiddag, spesielt nå som vi er inne i julehøytiden? Slike middager er også en glimrende anledning til å invitere familie og kjente på besøk.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Stekt reinsdyrfilet med skogsbærsaus eller Norzola-saus samt soppstuing og Hasselbackpoteter

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Stekt reinsdyrfilet:
800 g reinsdyrfilet
1 ts salt
½ ts pepper

Marinade:
½ l skogsbæryoghurt

Skogsbærsaus:
1 ss meierismør
1½ ss hvetemel
1 dl kremfløte
2 dl sjy/kraft fra bruningen
1½ dl fruktyoghurt med skogsbær
Salt og pepper

Norzola-saus:
1 ss meierismør
1 ss hvetemel
2½ dl helmelk
ca. 100 g blåmuggost, Norzola, revet
2 dl crème fraîche eller seterrømme
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
¼ ts hvit pepper

Soppstuing:
Ca. 300 g sjampinjong
2 ss meierismør
2 dl kremfløte
½ dl Mozell eller
1 ss sherry
ca. ½ salt

Hasselbackpoteter:
Beregn ca. 2 poteter per person
Smeltet meierismør
Ca. 1 ts salt
Revet ost

Fremgangsmåte

Stekt reinsdyrfilet:
½ l skogsbæryoghurt

Legg fileten i tett plastpose med skogsbæryoghurt i slik at det dekker fileten. La det trekke i 2-3 timer.

Ta fileten ut, tørk den godt og brun den rundt i 2-3 ss smør, ca. 3 minutter på hver side.

Strø salt og pepper på etter bruningen og la den ettersteke under lokk ca. 10 minutter (etter størrelsen), til den er svakt rosa inni.

Skogsbærsaus:
Smelt smøret og rør i melet. Spe med fløte og sjy. La det koke ca. 5 minutter. Smak til med skogsbæryoghurten og kok opp. Krydre etter smak.

Norzola-saus:
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melken slik at det blir en tykk saus, la det koke i 5 minutter. Tilsett osten og la den smelte i sausen. Rør i crème fraîche eller rømme. Smak til med sitronsaft, sukker og pepper.

Soppstuing:
Brun den oppdelte soppen i smøret, dryss over melet. Rør i fløten og Mozell/sherry. Smak evt. til med salt. La det koke ca. 5 minutter.

Hasselbackpoteter:
Vask og skrell faste, jevnt store poteter. Skjær dem i tynne skiver som skal henge sammen. Legg potetene i ildfast form eller i langpanne. Stekes ca. 1 time ved 200 grader C. Stek dem først bare med litt smør og salt. Når det er ca. 15 minutter igjen av steketiden drysses den revne osten over.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen