Dagens rett

Stekt røykt laks med eple- og fennikelsalat

Svært lite kan vel bli bedre enn røykt laks. Spesielt dersom du er nøye med tilbehøret. Som i dagens forslag, der en deilig frisk salat er alt du behøver når fiskemåltidet skal nytes. Og i glasset heller vi opp en rimelig priset rieslingvin.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Stekt røykt laks med eple- og fennikelsalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

250 g røykt laks, skåret i fire biter

Eple- og fennikelsalat:
2 rød eple, i små terninger
1 fennikel, i tynne båter
3 ss finhakket gressløk
2 ss kaldpresset olivenolje
1 limesaft + skall
½ chili, i tynne strimler (fjern steinene!)
salt og pepper
crème fraîche

Fremgangsmåte

Kok fennikelen i 2-3 minutter og avkjøl i isvann. Bland eple, fennikel og gressløk sammen med olivenolje, limesaft og chili. La blandingen marinere et par timer i kjøleskap. Smak til med salt og pepper. Stek den røkte laksen raskt på den ene siden på en varm panne. Legg laksen over salaten og server med litt crème fraîche. Server gjerne laksen kald sammen med salaten.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen