Dagens rett

Stekt sild med dijon-og tomatfyll

Det blir fisk midtveis i arbeidsuka. Sild var jo lenge klassisk arbeidermat, men har etter hvert falt litt nedover på listen over favorittmat. Og det er synd, for sild kan meget vel være en smakfull kilde til god helse. Å matche vin er imidlertid ikke helt lett, men vi gjør et forsøk samt tipser deg om et lekkert øl.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Stekt sild med dijon-og tomatfyll

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

ca 600 g filet av sild
2 ss dijon sennep
50 g soltørkede tomater i strimler
2 ss finhakket frisk dill
salt og pepper
olivenolje til pensling
Urtesmør:
60 g smør
2 ts sitronsaft
salt og pepper
2 ss finhakket persille eller andre friske urter

Fremgangsmåte

Legg halvparten av sildefiletene med skinnsiden ned. Smør sennep over filetene og dekk dem med soltørkede tomater, dill og salt og pepper.

Legg resten av filetene over. Pensle sildefiletene med olivenolje og stek på varm panne. Server med urtesmør og ristet brød eller kokte poteter.

Urtesmør:
Rør smøret mykt med sitronsaft. Tilsett smaksingredienser og smak til med salt og pepper.

Se flere deilige silderetter her

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen