Stortap for svensk potetvodka i USA

Har tapt 29 millioner på dyr vodka, satser videre.

Selskapet Spirit og Gold, med finanskvinen Antonia Ax:son som største eier, har investert store summer i å lansere en ferskpotetvodka i USA. Satsingen har imidlertid gitt store tap, skriver Dagens Industri.

Karlssons vodka, som spriten heter, har gitt eierne en smell på 29 millioner kroner det siste året. Den er dermed ikke i nærheten av suksessen Absolut Vodka har hatt i det amerikanske markedet. Den medisinflaskeliknende flasken er designet av Hans Brindfors, som også formga Absolut-flasken, men der stopper likhetene. Karlssons vodka er dobbel så dyr som Absolut, ifølge ledelsen kommer det av at førstnevnte er et annerledes produkt. Og troen på Karlssons er absolutt til stede.

- Det koster å slå gjennom i USA. Vi er et lite selskap som kontinuerlig finansieres av våre eiere, men vi tror at tapene skal bli mindre i løpet av året og snus til overskudd om cirka tre år, sier administrerende direktør Christian Glyche.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen