Dagens rett

Strimlet svinekjøtt med fennikel

Denne torsdagen er det en enkel rett basert på svinekjøtt som står på menyen. Dette er en oppskrift som ikke forlanger spesielt mye av deg verken når det gjelder forberedelser eller innsats. Vi har valgt oss en gammel traver innen den store verden av rødviner som dagens drikkefølge.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Strimlet svinekjøtt med fennikel

Antall porsjoner

2

Ingredienser

400 g ytrefilet av svin
2 ss smør
¾ purre eller ca. 2 sjalottløk
ca. 2 fennikler
ca. 1 dl crème fraiche
ca. ½ ts muskat
ca. 1 dl grønnsaksbuljong

Fremgangsmåte

Brun smøret og tilsett strimlet svinekjøtt. Stek raskt slik at kjøttet blir gyllent. Tilsett finhakket purre og finstrimlet fennikel og la det frese i pannen et par minutter. Tilsett grønnsaksbuljong og créme fraiche og smak til med muskat. La gryten trekke ved kokepunktet et par minutter. Ønsker du å sette litt ekstra smak på retten kan du tilsette en liten skvett tørr sherry, eller hvitvin.

Serveres med basmatiris.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen