Oppskrifter på supper
Ribollita - Toscansk grønnsakssuppe med Chevre fra Haukeli
Fremgangsmåte
Bløtlegg bønnene i rikelig med vann over natten, eller i minst 12 timer.
Sil av bønnene og kok de deretter opp i nytt vann, senk temperaturen og la bønnene koke/trekke på svak varme i ca 1½ time.
Kok svineknoken mør i en gryte for seg (ca 1½ time) - ta opp og spar på kokekraften. Pass på å rense knoken for kjøtt mens den er varm - det er dermed lettere å fjerne kjøttet fra benet.
Kutt alle grønnsakene og baconet i terninger og fres de over middels varme til de blir blanke men ikke tar farge. Hell over kraften fra svineknoken og kok grønnsakene møre, ca ½ time, bland i de hvite bønnene og kjøttet fra svineknoken.
Smak suppen til med salt og pepper - legg så lagvis med loffen og sett kaldt over natten.
Varm opp suppen igjen og server denne med et dryss av smuldret Chevre og frisk timian, samt god olivenolje ved servering.
Deilige retter med linser og bønner
Se alle oppskriftene med bønner og linser her
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her
Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG