Mat
Oppskrifter på supper
Aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke
Fremgangsmåte
- Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen.
- Skrell den nederste tredjedelen av den kuttede aspargesen. Del den så i biter på ca 1 cm.
- Kok opp i vann, melk og fløte. La det koke i 6 minutter. Ta så ut 1/3 av aspargesen.
- Ha suppen i en food processor (du kan også bruke stavmikser), og kjør til du har fått en glatt og fin konsistens. Ha tilbake i kjelen, og hold varm.
- Del tomatene i båter, ta ut innmaten, og skjær tomatkjøttet i små terninger. Bland tomatene med aspargesen du tok ut av suppen.
- Stek skivene med spekeskinke i stekepanne til de blir sprø og gylne.
- Anrett så en spiseskje med tomat og asparges i hver suppetallerken og hell den varme suppen rundt.
- Legg to skiver spekeskinke på toppen av hver tallerken.
- Tips:
For ekstra smak, kan du bruke kraft eller buljong i stedet for vann.
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Her kan du lære alt om asparges
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Asiatisk kyllingsuppe
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingfileten opp i strimler.
- Del opp sitrongress i sine enkelte blad slik at de er lette å ta ut av suppen når den er ferdig.
- Varm oljen og fres grønnsakene, sitrongress og kylling til det såvidt har begynt å ta farge. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og la surre med de siste par minuttene.
- Varm kokosmelken før du tilsetter den sammen med hvitvin/eplemost.
- La suppen småkoke i 5-6 minutter. Ha i koriander helt mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.
- Ta ut sitrongresset før servering.
- Serveres varm med godt brød.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå