Dagens rett

Sursøt laks med sesamfrø

Laks skal på bordet, vel og merke dersom du velger vårt forslag til middag i dag. En rett som er både spennende og gjenstand for en litt uvant tilberedning. Lettvint og godt og ikke minst smaksrikt, hvilket begge deler er noe vi selvsagt setter umåtelig pris på, midt i en travel hverdag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Sursøt laks med sesamfrø

Antall porsjoner

4

Ingredienser

250 g laksefilet uten skinn og bein
2 ss salatdressing
2 ss maisennamel

Marinade:
1/8 ts salt
noen dråper sitronjuice
½ ts kyllingbuljongpulver

Saus:
2 ss sukker
50 ml vann
2 ss presset appelsinsaft
noen dråper sesamolje
1/8 ts salt
1 ts vaniljepulver
1 ts hvit eddik
1 skive ananas i biter
1 ss sesamfrø

Fremgangsmåte

Skjær laksen i biter på 2-3 cm. Mariner dem med salt, kyllingbuljong og sitronjuice i noen minutter. Vend laksen i salatdressing og deretter i maisennamel og sesamfrø, og stek den i varm frityr til den er gylden. Ta laksen ut av pannen og gjør pannen rein. Varm opp 1 teskje olje i pannene og tilsett ingrediensene til sausen, ananas og laksen. Stir-fry i ett minutt og server straks.

Sendt inn av

Foto: Tomoko Sado

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen