Dagens rett

Sursøt svinefilet

Dette er en rett du garantert kjenner igjen fra besøk på kinarestauranter, men visste du at den var så enkel å lage?

Det asiatiske kjøkken har tatt oss med storm, og med mange gode ferdige sauser å velge mellom blir disse rettene enkle og gode alternativer på travle dager.
 
Men du kan nesten like raskt lage din egen saus, og hvorfor ikke bruke den til å lage denne klassikeren, eller i en wokrett?
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Sursøt svinefilet på kinesisk vis

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

250 g ytrefilet av svin
4 ss margarin til steking
1 grønn paprika
1 rød paprika 
4-5 ringer frisk ananas i biter (eller 2 små bokser hermetisk ananas)

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i 1 cm tykke strimler. Stek dem i en stekepanne.

Skjær paprikaen i biter (2 x 2 cm), ha dem i pannen og la dem steke med det siste minuttet.

Ha i den hjemmelagde sursøte sausen og ananasbitene og la alt koke i 1 minutt. Serveres med nykokt ris.

Tips: I en travel hverdag kan du godt benytte deg av en ferdiglaget sursøt saus.

Her finner du flere internasjonale retter

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sursøt saus

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

3 ss sukker
4 ss soyasaus
2 ss eplecidereddik
1 dl kjøttbuljong (utblandet i vann)
1 ss maisstivelse (maizena)
1 stor boks hermetisk ananas - bare laken!

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp under omrøring.

Dette er den klassiske sursøte sausen fra Kina. Du kjenner den nok igjen fra klassikeren svinekjøtt med sursøt saus som du finner på alle kinarestauranter.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen