Dagens rett

Sushi-håndruller med laks

Det er ingen kunst å lage den deiligste sushi hjemme, og disse håndrullene er perfekte å starte med.

Det er knapt noe som er så forfriskende og deilig som god sushi og sashimi.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Sushi-håndruller med laks (sake temaki)

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

100 g laksefilet, ternes
1 ss gressløk, hakket

200 g laksefilet, kuttes i strimler
200 g rettich (japansk reddik)
200 g omelett
1 pakke grønne reddikskudd eller bønneskudd
½ løk i skiver
1 agurk
1 avokado
4 store ark Nori (tang)

Sushiris

Fremgangsmåte

Denne retten er basert på at man lager sushi-håndruller (eller kremmerhus) med det fyllet man ønsker selv.

Lag sushiris etter denne oppskriften .

Hakk laksen fint og tilsett den finhakkede gressløken, bland godt.

Del opp resten av laksen i lange staver og legg på et serveringsfat. Del opp omelett, rettich og agusk på same måte som laksen og legg på fatet.

Kutt avokado og løk i tynne skiver og legg opp på fatet sammen med laks- og gressløkblandingen.

Del noriarkene i to og la hver gjest rulle sin egen håndrull ved å ha ca ½ cm lag med ris på ca halvparten av noriarket, legg på dine favorittingredienser og rull sammen til et kremmerhus.

Server med wasabi og soyasaus ved siden av.
 
Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes. Dette for at den skal være helt trygg å spise.

Hjemmelaget sushi er enkelt

Sendt inn av

Foto: Takashi Okuzumi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen