Dagens rett

Svinefilet med soppsaus

Det er en grunn til at det heter svinaktig godt - prøv denne enkle og velsmakende oppskriften.

Svinefilet er mager mat, og med en deilig soppsaus er middagen raskt sikret.
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Svinefilet med soppsaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

400 gr svinefilet
200 gr sjampinjong
2 ss smør
2 dl vann
½ buljongterning , eller 2 ts kalvefond
2 ss fersk timian , eller 1 ts tørket
 
2 dl matyoghurt
½ ss hvetemel
eller
2 dl crème fraîche

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i ca 2 cm tykke skiver. Skjær sjampinjongen i skiver. Varm litt smør i en panne og fres soppen på ganske svak varme.

Ta den opp, brun filetskivene i resten av smøret på sterkere varme. Senk varmen og la kjøttet bli gjennomstekt. Ta det opp og hold det varmt.
 
Soppsaus:
Legg soppen tilbake i stekepannen, spe på med vann og buljong. La det koke ca. 5 minutter. Bland i timian og crème fraîche.
 
Hvis du bruker matyoghurt blander du litt hvetemel med yoghurten, da vil den ikke skille seg. La det koke opp igjen. 
 
Server svinefileten med soppsausen, ovnsbakte poteter og tomatsalat.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen