Svinefilet med soppsaus
Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i 4 skiver. Varm 1,5 ss smør i en panne og brun kjøttet på alle sider, Skru ned varmen og stek videre til gjennomstekt, men ikke tørt. Det skal være fast, men ikke hardt når du trykker på det. Legg kjøttet på en serveringstallerken og hold varmt.
Soppsaus:
Hold av et fire-seks sjampinjonger som du bruner for seg. Skjær resten av sjampinjongen i små terninger. Varm 1,5 ss smør i en panne med høye kanter og stek soppen på svak varme.
Hell på kraften og hvitvinen og kok opp. Kok til halvparten gjenstår. Tilsett matfløte og knust rosepepper og kok opp - la småkoke til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 490.10 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
82 POENG