Svinekjøtt i 17 grader

Mattilsynet er rystet over restauranten Golden China i Tønsberg.

Restauranten har nemlig oppbevart svinekjøtt i et brusskap som holdt 17 varmegrader.
 
Da en kunde klagde, dro Mattilsynet på et uanmeld tilsyn 14. august. Kontrolløren kom over flere kritikkverdige forhold i restauranten.
 
I bruskjøleskapet mot vinduet i kjøkkenet ble det oppbevart både grønnsaker, stekte svinekjøttbiter i to plastesker og ferdiglaget saus i en kjele.
 
Uakseptabelt
Svinekjøttet og sausen var oppbevart i skapet fra dagen før.
 
- Dette er totalt uakseptabelt. Lett bedervelige varer skal oppbevares under fire grader, sier seksjonsleder Marit Nilsen i Mattilsynet i Nordre Vestfold til Tønsbergs Blad.
 
Innehaveren fikk beskjed om umiddelbart å fjerne og kaste varene. Det fantes ikke dokumentasjon på at restauranten hadde internkontroll og renholdet var også mangelfullt.
 
Låst toalett
Betjeningens toalettvar låst og det manglet nøkkel. I tillegg var det en rekke andre kritikkverdige forhold.
 
Daglig leder i Golden China, Manha Nguyen, sier at han nå vil gjøre sitt beste for å rette opp forholdene Mattilsynet påpeker.
 
Han sier at maten i skapet var rester som skulle kastes neste dag.

Forsiden akkurat nå

Til toppen