Dagens rett

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag.

Dagens asiatiskinspirerte rett har egentlig alt: Den er enkel, rask og sunn. Og som om ikke det var nok, den smaker aldeles fortreffelig.

Se alle de morsomme rettene du kan lage i en wok

Få dagens rett som gratis nyhetsbrev  

Svinewok med mango

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

3 ts revet frisk ingefær
1 hakket rød chili
2 fedd hvitløk - knust
450 g indrefilet av svin - i strimler
5 ss appelsinjuice
2 ss soyasaus
2 ss olje
1 rødløk i tynne ringer
1 grønn squash i strimler
2 røde paprika - i strimler
1 mango i biter
2 ss hakket frisk sitronmelisse

Fremgangsmåte

Hakk chili og knus hvitløk og ha det over kjøttstrimlene sammen med den revne ingefæren.

Hell over juice, soyasaus og 1 ss av oljen.

Dekk til og la marine i kjøleskap i minst 30 minutter. Rør om av og til.

Ta vare på marinaden.

Varm woken og ha i resten av oljen. Wok kjøttet i 4 minutter under omrøring.

Ha i rødløk, squash og paprika og wok videre i 2 minutter.

Hell over marinaden og tilsett mango. Dryss over hakket sitronmelisse og server woken umiddelbart med nykokt ris og limebåter.

Tips:  Svinekjøttet kan erstattes med kylling.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen