Dagens rett

Ta en fristende pai med på turen

En pai er aller best servert varm, men den smaker like godt kald. Lag derfor en stor porsjon av denne oppskriften.

En god pai både smaker fantastisk og ser fristende ut. I tillegg er det det er en flott anledning til å bruke opp rester du måtte ha igjen fra tidligere middager.

Se alle de gode paioppskriftene her

Du kan pakke den med i matpakken eller ta den med på pikniken. Bare husk at paien må avkjøles før du pakker den i piknikkurven.

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Ost og løkpai

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Paibunn:
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann
Fyll:
2 løk
200 g revet hvitost
50 g revet parmesan
1 ss hakket frisk timian, evt. litt tørket timian
1 ts salt
½ ts pepper
5 egg
3 dl melk

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.

Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i 12 - 15 minutter til den er litt gyllen.

Surr strimlet løk så vidt i en panne (til den blir blank) og ha den i det ferdige paiskallet.

Bland egg, melk, timian, salt og pepper og hell blandingen over løken. Dryss over revet ost.

Stek paien videre ved 180 grader i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.

Server paien varm med en frisk salat ved siden av.

Flere paioppskrifter finner du her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen