Dagens rett

Tagliatelle med basilikumsmør

Pastaretter er ofte smakfulle middager, og enda bedre blir de når ingrediensene er av høyeste kvalitet. Med deilig skinke fra Italia blir retten fullendt, og da må vi selvsagt ha en like italiensk vin til. Vårt forslag er en både rimelig og svært god hvitvin.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Tagliatelle med basilikumsmør

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 pakke tagliatelle fra Fjordland
4 store tomater
8 skiver spekeskinke, gjerne italiensk prosciutto eller annen god spekeskinke

Basilikumssmør:
150 gr TineSmør
50 gr hvitløk, forvellet
½ dl basilikumblader, hakket

Grissini med Norvegia:
25 gr gjær
1½ dl vann
20 gr TineSmør
450 gr finbakstmel
1 ts salt
50 gr Norvegia, godt lagret - revet

Pensling:
1 egg

Fremgangsmåte

Basilikumsmør:
Kjør romtemperert smør i foodprocessor sammen med forvellet hvitløk og frisk basilikum. Sett smøret kaldt.

Pasta:
Kok pasta som angitt på pakningen. Hell kokevannet av pastaen og ha den tilbake i kjelen. Rør forsiktig inn urtesmøret.

Ha smørpastaen over på fire varme tallerkner. Fordel tomatbåter og skinkeskiver over. Pynt med basilikumblader og server straks. Grissini med ostesmak er herlig til.

Grissini med Norvegia:
Smelt smøret og tilsett vannet. Rør ut gjæren i fingervarm væske. Rør sammen mel, salt og ost og tilsett væsken under røring til deigen er jevn og smidig. Dryss lit mel på bakebordet og hvelv deigen ut. Kna deigen på bakebordet til den er elastisk. Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse ca. 1 time.

Del deigen i to biter og del så hver leiv i ca. 17 biter. Trill hver bit til pølse ca. 25 cm. Legg pølsene med mellomrom på ovnsplate. Etterhev ca. 20 minutter.

Pensle med sammenvispet egg og stek grissiniene ved 200°C, ca. 10 minutter. Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen