Dagens rett

Tagliatelle med reker og tomatsaus

Lette pastaretter er populære middager nå i sommerhalvåret. Mange av disse kan med fordel også serveres kalde, og da byr kanskje anledningen seg lettere til å invitere til en piknik i ny og ne. Hvite lett sødmefulle viner er perfekt til pasta, og her får du forslag til en fransk sådan.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Tagliatelle med reker og tomatsaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

400 g tagliatelle
400 g reker
½ dl olivenolje
80 g grovhakket løk
4 g finhakket hvitløk
40 g ansjosfileter i biter
400 g grovhakkede hermetiske tomater
2 dl grovhakket frisk basilikum
50 g revet Parmesanost
grovmalt pepper

Fremgangsmåte

Kok pastaen al dente i vann med litt salt og olivenolje. Hell av vannet. Surr løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett ansjosbitene og deretter tomatene. Bland godt og kok i 5 minutter. Tilsett reker og basilikum, kok opp og bland sausen med pastaen.

Dryss over revet Parmesanost og grovkvernet pepper ved servering.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen