Dagens rett

Tandoori murgh (Tandoori kylling)

De varme kryddertonene fra det indiske kjøkken er utmerket både til å skape metthetfølelse og tørst. Her får du et godt tips om hvordan du kan tilberede en deilig kyllingrett samt hva du skal drikke til.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Tandoori murgh

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

5 og en halv time

Ingredienser

1 kg kyllingklubber eller lår
1½ dl eple cider eddik
3 hvitløksfedd
20 g frisk ingefær
5 dl hengt yoghurt naturell
½ ts chilipulver
2 ts paprikapulver
1 ts koriander
1 ts spisskummin
½ ts sort pepper
½ ts gurkemeie
1 ts nyrevet muskat
2 ss frisk hakket koriander
salt

Fremgangsmåte

Klargjør kyllingklubbene ved å løsne den lille senen i toppen og trekke kjøttet ned på klubben. Hogg av den lille benkulen i enden slik at du sitter igjen med en pen liten kylling klubbe med alt kjøttet i den ene enden.

Rist de hele krydderne i en varm panne og støt de sammen i en morter. Tilsett finhakket de tørkede malte krydderne, hvitløk, frisk koriander, salt og youghurt. Bland godt og mariner kyllingklubbene (forsøk å holde benpipene rene for marinade) i minst 5 timer. Sett dem inn i ovn på 220 grader i 20 minutter og server med godt drikke.

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tetanka

Ingredienser

4 cl Zubrowka
eplemost (helst usukret fra Askim)
2 epleskiver

Fremgangsmåte

Fyll et longdrinkglass med is og ha opp i ingrediensene. Pynt med epleskivene og server med sugerør.

Sendt inn av

Foto: John Nordahl

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen