Dagens rett

Tapas som festmeny

Med tapas blir det garantert fest. Her er de lettvinte og velsmakende oppskrifter du trenger for at festen skal bli vellykket. 

Fingermat er perfekt når du venter gode venner over til den store festen. Prøv noen av disse rettene eller se noen av våre mange tapasoppskrifter.

Lekre tapasoppskrifter finner du her

Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Poteter i slåbrok

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kg middels store poteter, gjerne ferskpotet (nypotet)
10 skiver parmaskinke eller god norsk spekeskinke
2 ss olivenolje
1 ts havsalt
½ ts nykvernet pepper
10 blader frisk basilikum
10 røde cherrytomater
50 g høvlet parmesan

Fremgangsmåte

Kok potetene møre, la de dampe av seg og pakk dem inn i skiver av parmaskinke.

Legg potetene over i et ildfast fat med skjøten av parmaskinken ned, hell over olivenolje før de stekes i stekeovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Snu potetene et par ganger underveis. Smak til med salt og pepper.

Legg opp potetene på et serveringsfat sammen med halve cherrytomater, høvlet parmesan og friske basilikumblader til pynt. Drypp gjerne over litt av oljen fra stekeformen.

Server godt brød ved siden av.

Flere gode retter med ferskpotet finner du her

Tips: Bruk gjerne faste ferskpoteter til denne retten, og beregn 1 skive skinke pr potet. Serveres f.eks. som en smårett, som tilbehør til grillmaten eller som tapas.
 

Sendt inn av

Foto: Anders Martinsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kjøttboller til tapas

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

500 g kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
1 egg
1 pakke chorizopølse
1 dl fetaost i biter
2 ss hakket frisk basilikum
2 ss olje til steking

Fremgangsmåte

Bland egg, salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Skjær chorizo i små biter.

Bland pølse, fetaost og urter forsiktig inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av en skje og vann.

Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune.

La de ettersteke på svak varme i ca. 10 minutter til de blir gjennomstekt.

Server med en sterk tomatsaus , paprikasalat og gode poteter . Hvorfor ikke invitere dine venner og servere en rekke andre tapasretter også ?

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Spansk potetomelett med chorizo og brokkoli

Antall porsjoner

2, eller 4 som tapas

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

4 egg
4 ss vann
salt og kvernet pepper
1 kokt potet i biter
¼ brokkoli i små biter
½ rødløk, hakket 
30 g chorizopølse eller salami i biter
½ ss smør

Fremgangsmåte

Fres potetbiter, brokkoli og løk i smør over middels lav varme til det er nesten mykt, men ikke har tatt farge.

Tilsett chorizo mot slutten av stekingen. Smak til med salt og kvernet pepper.

Visp sammen egg, vann, salt og pepper. Hell i eggeblandingen og stek omeletten ved å skyve den stivnede massen inn mot midten, slik at det som fortsatt er flytende kommer i direkte kontakt med pannen.

Skru ned til lav temperatur, legg over lokk og la tortillaen stå noen minutter til den er ferdig.

Server varm med en god salat og godt brød ved siden av.

Flere lekre omeletter finner du her

Her finner du flere gode tapasretter

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Gazpacho

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 slangeagurk
1 rød paprika
½ fersk rød chili
4 fedd finhakket hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 ts tomatpuré
1 ts pepper
1 ts salt
5 dl iskaldt vann

3 ss rødvinseddik
2 ss olivenolje
1 gul paprika
½ potte frisk basilikum
2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Del opp alle grønnsakene i biter og bland inn finhakket chili.

Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får farge.

Ha grønnsakene, tomatene og tomatpureen i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke.

Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprocessor mens du tilsetter iskaldt vann.

Smak til med salt, pepper og eddik.

Server suppen kald i kalde skåler eller i glass. Topp med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje.

Server gjerne med ristet brød drysset med olivenolje og en god skive spekeskinke.

Gazpacho er en kald suppe og en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. Den kan lages av ulike råvarer, men tomat er som regel en viktig del av suppen.

Her finner du flere tapasretter

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen