Tar grep mot ungdom

Hele 66 prosent av restaurantnæringen sier kvalifisert arbeidskraft er den største utfordringen. Nå kan det skje noe.

NHO Reiseliv lanserer nemlig nettsiden Blikokk.no for å få flere ungdommer til å velge kokkeyrket.
 
- Det er behov for flinke folk med fagbrev, sier fagsjef innen kompetanse og rekruttering, Veronika Vian.
 
Inspirasjon
- På Blikokk.no finnes informasjon om hvorfor og hvordan man blir kokk, og dette er noe som kan inspirere flere unge til å søke seg til kokkeutdanningen, sier hun til NHO Reiselis hjemmesider.
 
Blikokk.no informerer om hvorfor man bør bli kokk, og hvordan man søker på utdanningen.
 
Får svar
På nettsiden treffer man også Kaja som utdanner seg til kokk på Etterstad Videregående Skole, og man får relevante svar på spørsmål som mange lurer på om utdanningen.
 
- For NHO Reiseliv har det lenge vært et satsningsområde å få tak i kvalifisert arbeidskraft, sier NHO Reiselivs administrerende direktør, Knut Almquist.
 
- Hele 66 prosent av næringens bedrifter oppgir kvalifisert arbeidskraft som den vitkgiste utfordringen de neste 3-5 årene, ifølge rapporten KAS 2015- Kompetanse og arbeidskraftsbehov mot 2015, sier han.

Forsiden akkurat nå

Til toppen