Tar hun en ny NM-tittel med denne retten?

Tar hun en ny NM-tittel med denne retten?

Joran Tveterås vant NM for amatørkokk i 2007 og prøver seg på ny med denne torskeoppskriften.

Siden Joran Tveterås vant NM for amatørkokker i 2007 er hun blitt (førtids)pensjonist. En tilværelse hun åpenbart nyter. -Jeg koser meg på hytta med fisking, sopp og bærplukking og lager mye god mat denne sommeren, forteller hun.

Du kan også sende inn din favorittoppskrift til årets NM for amatørkokk. Det vanker flotte premier til vinneren

Matgleden har innbrakt også andre priser. Hun har også vunnet en skandinavisk oppskriftskonkurranse med tema Sunn mat i 2012 i regi av hotellkjeden Radisson. Samt en andre og tredjeplass i hobbykokk-NM.

Den tidligere Art Director (30 år i Aftenposten) er også billedkunstner. At hun vektlegger det visuelle like høyt som smaken er lett å se av bildet.

Torsk tricolore

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Torsk:
4 torskefileter (loins) a 125 g
4 løvtynne skiver loff
1 ss rapsolje
1ss smør
salt og pepper

Gulrotstrimler:
2 store strimlede gulrøtter
1/2 dl vann + 1/2 dl sitronsaft, 1 ss sukker og 2 ss revet ingefær

Grønnkålstuing:
250 g renset grønnkål
1 finhakket sjalottløk
1-2 dl syrlig eplemost (gjerne Aroma fra Ringi)
1 ts vegeta
1 ss rapsolje

Pynt:
4 små rensede sjøkrepshaler
1 eple kuttet i små terninger
16-20 sprøstekte baconbiter
skogsyreblader

Fremgangsmåte

Torsk:
Skjær loffskivene til samme størrelse som torskebitene.
Salte/pepre filetene og press en loffskive på den ene siden av hver av dem. Stek i smør/olje med loffskivene ned og snu når de har fin farge.

Grønnkålstuing:
Stek sjalottløk myk i oljen, ha i finsnittet grønnkål og eplesaft/vegeta og la alt bli mørt før det kjøres i blender.

Gulrotstrimler:
Kok opp sitron/vann med sukker og ingefær. Ha i gulrøtter og kok til de fremdeles har beholdt noe tyggemotstand.

Anretning:
Legg opp gulrotstrimler midt på hver tallerken med grønnkål rundt. Plasser fisken oppå gulrøttene og pynt med krepsehaler og skogsyre på toppen. Strø noen epleterninger og baconbiter rundt. 

 

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen