Dagens rett

Tartar av røykt ørret

En smålekker fiskerett i tartarform der røykt laks former måltidet er vårt tirsdagsforslag til deg. Røykt mat kan være vanskelig å finne vin til, men en rik musserende vin som den vi finner i Burgund feiler sjelden. Rimelig er den også, så her har du kanskje også boblevannet for nyttårsaften?

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Tartar av røykt ørret

Antall porsjoner

4

Ingredienser

400 g røykt ørret
(rå ørret kan også brukes)
2 ss majones
4 ss creme fraiche eller rømme
1 ss kapers
2 ss purre
1 ss rød løk
salt
pepper
sitron
16 små toast
blandet frisk salat
oliven olje
salt og pepper

Fremgangsmåte

Bland majones og creme fraiche, pass på at det ikke blir for tynt. Smak til med salt, pepper og litt sitron og tilsett løk og kapers. Skjær den røykte ørreten i terninger og bland den forsiktig med majonesblandingen.
Rør også inn den finhakkede purren.

Vask salaten og legg den i isvann så den blir sprø, rist og tørk den godt. Drypp med olivenolje og dryss over litt salt og pepper.

Legg en skje tartarblanding på hver toast og pynt med frisk salat.

Sendt inn av

Foto: Aina Hole

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen