Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Her har vi kombinert det beste av norske råvarer med en klassisk japansk tilberedningsmetode som får alle til å elske fisk.

Dersom du ikke får tak i Nori-ark (sjøtang) kan du fint lage tempurarøren uten, og gjerne grønnsaksskiver som stekes på samme måte som fisken?

Les mer om Japans mattradisjoner her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Tempura av kveite

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

250 g kveitefilet

Tempurarøre:
1 egg (kaldt)
Iskaldt vann
Hvetemel
Nori-flak
Isbiter
 
Tempurasaus:
4 dl dashi kraft (fås i utvalgte butikker)
2 dl lys soyasaus (shoyu)
2 dl risvin (mirin)
¼ bit av konbu (tang)
2 ss revet japansk reddik (daikon)
Enkel dipsaus:
2 dl lys soyasaus (shoyu)
saft av 2 lime
1 chili, finhakket
1 ss finhakket koriander
 

Fremgangsmåte

Kutt kveiten opp i skiver på ½ cm tykkelse.

Tempurarøre:
Ha et kaldt egg i en bolle og tilsett like mye iskaldt vann. Bland så vidt sammen og tilsett mel til det blir en løs røre. Rør i litt finknuste noriblader.

Pass på å ikke piske dette for mye sammen. Hold røren kald ved å tilsette isbiter, eller sett den i kjøleskapet.

Dypp kveite og evt. grønnsaker i tempurarøren og frityrstek ved 180 grader til den er lys gylden. Temperaturen er riktig dersom det begynner å bruse rundt skaftet på en tresleiv når du har den i oljen.

Tempurasaus:
Ha alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. Ta ut konbuen og server varm ved siden av tempuraen.

Server gjerne marinerte grønnsaker og sushiris ved siden av tempuraen.

Tips til enkel dipsaus:
Det er ikke alltid like lett å finne ingredienser til tempurasausen. En enkel saus som passer godt er å blande sammen saft av 2 lime, saft av 1 sitron, lik mengde soyasaus, ½ ts finhakket chili, ½ ts revet ingefær, 1 ss hakket koriander.

Internasjonale retter

Sendt inn av

Foto: Charmaine Cheung

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen