Dagens rett

Teriyaki-marinerte makrellfileter

Makrell er en morsom fisk å få på kroken, sprek som den er. Om ikke lykken ikke er deg bi denne gang så kan du jo alltids legge turen innom en fiskedisk i nærheten. Drikkeforslaget finner du på en rekke av polets utsalg.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

NB!
Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post har tatt en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie. Vi vil starte opp igjen medio august.

Teriyaki-marinerte makrellfileter

Antall porsjoner

4

Ingredienser

8 makrellfileter

Marinade:
1½ dl soyasaus
1½ dl tørr sherry
1 ts farin
1 presset hvitløkbåt
1 ts finhakket frisk ingefær

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og la den koke i 5 minutter. Avkjøl.

Pensle makrellfiletene på begge sider flere ganger med marinaden. Stek dem på grill eller tørr stekepanne i 2-3 minutter på hver side. Serveres nystekte med resten av marinaden ved siden av.

Salat og kokt jasminris smaker godt som tilbehør.

Tips: Teriyaki-marinade kan kjøpes ferdig på flaske eller du kan blande din egen.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen