Test av riesling fra Rheingau - Spätlese og auslese trocken

Redaksjonen
28 August 2009 - 10:46

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Spätlese og auslese trocken

÷ (91p)
Künstler Hochheimer Hölle Riesling Auslese Trocken 2004
Weing. Franz Künstler
Tyskland - Rheingau
56525 Vectura - kr 369,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Gullgul. Enormt rik duft med søte modne frukter, lime og mango, honning pg petroleum, blomster.
Smak: Følger duften, stor fylde, veldig bløt og rund munnfølelse, som holdes oppe av flotte syrer, sitter utrolig lenge. (2004)
Bruksområde: Lyst kjøtt med mye smak i tilbehøret.
Vurdering: En svært rik vin som vil utvikle seg videre i minst 10 år. Meget godt kjøp. 91 p (2004)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (90p)
Alte Reben Riesling Spätlese Trocken 2007
Weing. Toni Jost
Tyskland - Rheingau
Vectura - ca. kr 233,60 (75cl)
Kun Horeca
Red & White
Farge og duft: Gullgul. Stor rik duft med fersken, aprikos, sitrus, grapefrukt, mineraler, våt stein, blomster.
Smak: Fyldig rikt anslag, følger duften, god og rund fruktighet, flott syre holder det hele oppe, sitter veldig lenge. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt med mye smak, gjerne krydret.
Vurdering: En veldig innsmigrende vin som vil utvikle seg videre i minst 10 år. Meget godt kjøp. 90 p (2007)
Laget av: 100% riesling

+ (89p)
Langwerth Von Simmern Rauenthal Baiken Riesling Spätlese Trocken 2007
Freiherr Langwerth von Simmern
Tyskland - Rheingau
55389 Vectura - kr 245,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinordia
Farge og duft: Gul. Fin rik duft med modne gule frukter, også tropisk, som mango og aprikos, men også lime og grapefrukt, blomster og mineraler.
Smak: Fyldig anslag, en del fruktsødme, flott syre strammer opp, sitter godt og lenge med flott fasthet og lovende mineralpreg. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt, gjerne krydret.
Vurdering: En svært ung vin fortsatt som kan ligge i minst 10 år. Meget godt kjøp. 89 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Ehrhard Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Spätlese Trocken 2007
Carl Ehrhard
Tyskland - Rheingau
80187 Vectura - kr 166,60 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Gavin
Farge og duft: Gul. Ung fyldig duft med søte frukttoner, mye sitrus, grapefrukt, tropisk frukt, melon og mineraler, men mest frukt.
Smak: Flott fylde i anslaget, veldig god syre, fin fasthet utover, god karakter, sitter veldig lenge med god friskhet i finishen. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt med en del smak.
Vurdering: En flott og ganske rik vin for de neste 10 årene. Meget godt kjøp. 88 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Kühn Quarzit Riesling Trocken ** 2006
Peter Jacob Kühn
Tyskland - Rheingau
44546 VSD - kr 189,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Strågul. Rik moden duft av epler, sitrus, tropisk frukt, krydder og mineraler.
Smak: Fyldig anslag, veldig fast mineralsk stil, god syre, sitter veldig lenge med mye jordsmonnspreg i finishen. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En noe særpreget stil som trolig skyldes årgangen. Tåler fint 6 år til. Meget godt kjøp. 88 p (2006)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Schloss Vollrads Riesling Spätlese Trocken 2007
Schloss Vollrads
Tyskland - Rheingau
51113 VSD - kr 219,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Bibendum
Farge og duft: Gul. Fin duft, noe dempet og lukket, men likevel innbydende med svake mineraltoner i retning flint.
Smak: Flott fasthet i anslaget, sitter veldig lenge med fin renhet i finishen. (2007)
Bruksområde: Fisk med smørsaus.
Vurdering: En slank og elegant vin som vil utvikle seg videre i minst 7-8 år. 88 p (2007)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Künstler Hochheimer Stielweg Riesling Spätlese Trocken 2007
Weing. Franz Künstler
Tyskland - Rheingau
56526 Vectura - kr 269,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Better Wines
Farge og duft: Gullgul. Flott petroleumspreget duft med en del honning, moden tropisk frukt, epler, sitrus, mineraler.
Smak: Fyldig anslag, god syre, følger duften godt opp, men ganske slank i smaken, likevel god fasthet og konsentrasjon, flotte modne toner i finishen som er lang. (1999)
Bruksområde: Lyst kjøtt eller skalldyr med god saus.
Vurdering: En moden vin som fortsatt har mange år foran seg. Meget godt kjøp. 88 p (1999)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her