Test
(Bilde: ChristianJung)

Dette er de beste eplemostene av fjorårets høst

2016 ga god eplemost over hele landet. Blant de beste er alle eplefylker representert.

Eplemostene som alle er presset av epler fra 2016, og som verken er filtrert eller tilsatt noen form for konserveringsmidler, ble testet blindt etter eplesort den 9. og 10. januar.

Smakspanelet bestod av kokker, øl- og vinsommelierer samt bartendere :

Anne Maurseth, Pigalle, Julie H. Amundsen og Yngve Martinsen, Grünerløkka Brygghus, Aleksander Iversen og Andreas Gråbøl, Statholdergaarden, Joakim Olsson, Casaba Ringhoffer og Michel Rohal, Himkok, Nina Wessel Toft og Vilma Leimonaite, Wesselgaarden, Andreas Martinussen, BD57, Andreas Andersson og Calle Jæderskog, Paleo, Alva Hognestad, Happolati, Mia Bekkesveen, 7Fjell, Karoline Haakonsen og Kaori Ishii, Nøgne Ø.

Smakingen ble foretatt blindt etter eplesort. Panelet fikk ingen øvrige opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

 

Poengskalaen er femdelt: 

Meget god kvalitet 90-100p

God kvalitet 80-89p

Middels kvalitet 70-79p

Under middels kvalitet 60-69p

Bør unngås 50-59p

 

Antall poeng er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet.

Forsiden akkurat nå

Til toppen