Tester

Nyheter på spesialpolet februar 2017

Heldig den som får kloa i disse juvelene - og har råd til dem

Heldig den som får kloa i disse juvelene - og har råd til dem

For de finnes bare i et antall av 11 flasker. For Le Moines del som er det beste kjøpet av de to, er alle på Aker Brygge-polet, så der er sjansen størst . Eller du kan prøve deg på en av de mange vinene som er med i årets første poluaksjon.
Aase E. Jacobsen
27 Januar 2017 - 12:33

Det er Burgund og 2014 som er tema for årets første spesialpolslipp. En ujevn årgang som er best på det absolutte toppnivå hvor produsentene har samlet den beste frukten for å forsvare de galopperende prisene. Det er likevel langt mellom de gode kjøpene.

God billigburgund finnes knapt

Men må du ha, så er dette hva god burgund koster. Sannsynligheten for at prisene går ned selv om det kommer en svakere årgang, er lik null. Det er større grunn til å frykte det motsatte, gitt de kommende årgangenes lavere volum og høye kvalitet.

Burgund har derfor meldt seg ut av den delen av markedet hvor den jevne vininteresserte kan delta side om side med de bemidlete.

Likevel er det noen viner som peker seg ut som gode kjøp denne gangen, nemlig Prieur Gevrey-Chambertin Premier Cru 2014, Chevillon Nuits St.-Georges Vaucrains 2014 og Jadot Corton Pougets 2014 som alle byr på stor pinotkarakter for godt under 1000-lappen. Men billig er det altså ikke.

På side 3 finner du smaksnotatene for de 63 vinene som er testet

I spesialpolene er det 26.800 flasker burgundere som blir tilgjengelig fra torsdag den 2. februar kl 10. Det burde derfor være nok til alle siden det kun er en håndfull viner som skaper kø. Spesialutvalgvinene kan som kjent ikke bestilles, men må kjøpes fra ett av de sju spesialpolutsalgene i landet. 

Her ligger oversikten over alle vinene og hva som finnes hvor

Er du mer interessert i moden vin er det fullt mulig å sikre seg noen flasker uten å måtte flytte seg fra pc-en. Det gjør du ved å legge inn bud på en av de drøyt 600 vinene - også en del burgundere - som inkluderer mange velkjente og ettertraktete navn. Blant annet finnes Rousseau i to utgaver fra 2010 og til litt lavere utropspris enn hva 2014 koster. Men så har denne produsenten opplevd en heftig prisøkning de siste ti årene. 

Her finner du katalogen for årets første auksjon 

Og her legger du inn budene 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her