Tester
Denne vinen og mange andre blir det kamp om i dag

Denne vinen og mange andre blir det kamp om i dag

Da er spesialpolslippet denne uken stedet. Men det kan bli kamp om flaskene med vellagret vin. Også om denne.
Aase E. Jacobsen
01 Desember 2016 - 11:13

Det er nemlig moden vin som er tema for desember på spesialpolet. Og i første omgang moden bordeaux. 

Ch. Margaux 1985 er en sjelden mulighet til å smake en legendarisk vin i vellagret, men fortsatt stor form. Og prisen er trolig det samme som den vil være når den kommer i 2013-årgang. Men som nevnt - få flasker og mange i samme ærend. Det blir det trolig også når det kommer til en annen margaux, nemlig Ch. Giscours 1970 - en imponerende ungdommelig 46 år gammel vin. 

Léoville-slottene er sterkt representert i toppen. Barton 2005 er et knallkjøp. Og Las Cases er ikke langt unna i i henholdsvis 1989 og 2006

Ikke alt av bordeauxvin er i de øvre prisklasser. To favoritter blant de rimeligere er Ch. Sociando-Mallet og Ch. Fourcas-Dupré som begge lanseres i flere årganger - og som du neppe må bruke albuene for å få tak i. De finnes også i yngre utgaver som du i ro og mak kan bestille fra pc eller mobil.

På den søte bordeauxsiden vil det selvsagt bli mye trøkk på Ch. Yquem 2004. Og vi snakker faktisk om halv pris eller lavere. Årets kupp?

I dette noble selskapet blir Wolfer Goldgrube Riesling Spätlese Goldkapsel 2007 nærmest en outsider, men det er bare fordi produsenten ikke er like kjent. Vollenweider er imidlertid en magiker med riesling og prisene er magisk gunstige.

Se alt det gode han har å by på

Det vil også bli kamp om modne boblene. Deriblant William Deutz 1985 i magnum som er virkelig imponerende gitt alderen.

Siste årgang ut av denne champagnen er også et knallkjøp - og den kan bestilles

Men prismessig kan den ikke konkurrere med Henriot 1996 i magnum.  

På side 3 finner du smaksnotatene for de 63 vinene som er testet

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her