Test

Test av røde viner fra Sicilia

Selv om sicilianerne selv fremhever vinenes lagringskapasitet, bekreftes ikke det av inntrykket fra testen. Her var det nemlig en del viner som virket overraskende modne og litt kokte. Enten har noe gått galt underveis eller på lager i Norge. Uansett er de ferskeste vinene best, og de byr på mange spennende aromaer som gjør at de skiller seg ut fra vinene fra fatlandet.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Marianne Johnsen, Feinschmecker, Torstein Østenstad og Magnus Lundgren, begge Ylajali.

 Marianne Johnsen   Torstein Østenstad    Magnus Lundgren
Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

 

 

 

 

 

Testen, som ble gjennomført 24. juni 2009 omfatter 32 røde sicilianske viner. Smakingen ble foretatt blindt. Panelet fikk ingen opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Lenkene nedenfor leder deg til testens to artikler.

Forsiden akkurat nå

Til toppen