Dagens rett

Test ut grillen med denne oppskriften

Vi tar sikte på knallvær 1. mai slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte.

Denne retten kan du lage i sin helhet på grillen, eller også lage den i ovn dersom du har pakket ned grillen eller været ikke skulle vise seg fra sin beste side.

Se alle de gode grilltipsene her

Her registrerer du deg for å få  dagens rett som e-post  - det er selvfølgelig gratis.

Entrecôte med aubergine og squashform

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

700 g entrecôte av storfe
2 ss olje til pensling
½ ts peppermiks
½ ts salt
 
2 auberginer
2 grønne squash
2 ss olje
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss finhakket frisk rosmarin og oregano eller 1 ts provencekrydder
125 g naturell fetaost

Fremgangsmåte

Skjær aubergine og squash i 1 cm tykke skiver. Pensle dem med olje og grill dem i ½ minutter på hver side. Legg dem over i en ildfast form i takstenmønster.

Krydre med salt, pepper og provencekrydder. Strø over smuldret fetaost.

Sett den ildfaste formen på grillen og legg på lokket. La det stå i ca. 10 minutter.

Pensle entrecôtene med olje og krydre med peppermix. Grill dem på middels sterk varme i 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen).

Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

Prøv noen av disse fristende biffrettene

Tips: Denne retten kan du enkelt lage inne også, bruk da gjerne en grillpanne elelr jernpanne til å steke grønnsakene og kjøttet.
 
Grønnsaksformen kan bakes i ovn på 175 grader i 15 minutter.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen