Dagens rett

Thailandsk nudelsalat med lammefilet

De lekre thailandske salatene består ofte av mange ingredienser. Finskåret kjøtt, friske grønnsaker, ristede peanøtter og den alltid tilstedeværende chilien er noen av dem. Når kun det beste er godt nok bruker man lammefilet.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Thailandsk nudelsalat med lammefilet

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g lammefilet
1 pk risnudler, vermicelli
1 ss chiliolje
2 båter hvitløk, hakket
200 g voksbønner
1 rød paprika
1 ts salt
1 ss soyasaus
2 ss søt chilisaus
3 ss frisk koriander
100 g peanøtter

Fremgangsmåte

Tilbered nudlene etter anvisning på pakken. Finskjær lammefileten og del den i tynne skiver.

Finhakk hvitløken, rens bønnene og skjær paprikaen i strimler. Varm chilioljen i en wok eller panne på sterk varme. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder. Tilsett kjøttet og stek til det har en brun skorpe, ca 2 minutter.

Tilsett bønner og paprika og stek videre i 3 minutter. Dryss over salt. Tilsett soya og chilisaus, og ta pannen vekk fra varmen. Bland med nudler, hakket koriander og peanøtter.

Ris vermicelli er syltynne nudeltråder laget av rismel og vann.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen