Dagens rett

Thailandsk oksehalesuppe

Oksehaler er rimelig kjøtt og gir en deilig kraftfull suppe, og med masse grønnsaker, urter og spennende asiatiske smaker blir dette familiens store favoritt.

En rykende varm og fyldig suppe på vinterstid, eller en iskald og leskende suppe på varme sommerdager - suppe passer virkelig til enhver årstid og anledning.
 
I vår rikholdige kokebok kan du finne mer enn 150 suppeoppskrifter til glede og inspirasjon.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Thailandsk oksehalesuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

3 timer og 40 minutter

Ingredienser

1 kg oksehaler
2 ss olje

1 hakket løk
5 fedd hvitløk, hakket
3 røde chili med frø, hakket
1 sitroner (kun saften)
1 lime (kun saften)
1½ ss sukker
5 limeblader eller 1 stilk knust sitrongress
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpuré
1½ l buljong eller kjøttkraft

5 cm galangalrøtter eller ingefær, i fine strimler
1 squash i strimler
1 rød paprika i strimler

2 ss hakket, frisk koriander

Fremgangsmåte

Varm oljen i en stekepanne eller gryte, brun oksehalene godt. Ta dem opp av gryta.

Fres løk, hvitløk og chili i oljen uten at det blir brunt. Ha i limebladene eller sitrongresset, lime- og sitronsaft og sukker, vend godt sammen.

Tilsett hakkede tomater, chili, tomatpuré og buljong/kraft. Legg oksehalene tilbake i gryta og la det hele småkoke i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra bena.

Ta beina ut av kraften, kjøl dem litt ned og sett kraften tilside så lenge. Skjær eller plukk kjøttet av beina. Ta limebladene/sitrongresset ut av kraften.

Ha så kjøttet tilbake i suppa, og tilsett paprika, squash og galangalrot/ingefær. La suppen småkoke i 15-20 minutter.

Like før servering tilsettes 2 ss hakket koriander.

 
Tips: Suppen skal være litt "skarp" og sterk. Er den for sterk, kan du tilsette 1 dl kokosmelk for å runde av smaken.
 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen