Dagens rett

Thailandsk oksehalesuppe

Oksehaler er rimelig kjøtt og gir en deilig kraftfull suppe. Masse grønnsaker og urter må til, og da passer det svært godt med en feiende flott tørr sherry. Den får du dessuten i halvflasker som er en fin størrelse å prøve seg på for deg som ikke er bevandret innen sherry.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Thailandsk oksehalesuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

3 timer og 40 minutter

Ingredienser

1 kg oksehaler
2 ss olje

1 hakket løk
5 fedd hvitløk, hakket
3 røde chili med frø, hakket
1 sitroner (kun saften)
1 lime (kun saften)
1½ ss sukker
5 limeblader eller 1 stilk knust sitrongress
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpuré
1½ l buljong eller kjøttkraft

5 cm galangalrøtter eller ingefær, i fine strimler
1 squash i strimler
1 rød paprika i strimler

2 ss hakket, frisk koriander

Fremgangsmåte

Varm oljen i en stekepanne eller gryte, brun oksehalene godt. Ta dem opp av gryta.

Fres løk, hvitløk og chili i oljen uten at det blir brunt. Ha i limebladene eller sitrongresset, lime- og sitronsaft og sukker, vend godt sammen.

Tilsett hakkede tomater, chili, tomatpuré og buljong/kraft. Legg oksehalene tilbake i gryta og la det hele småkoke i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra bena.

Ta beina ut av kraften, kjøl dem litt ned og sett kraften tilside så lenge. Skjær eller plukk kjøttet av beina. Ta limebladene/sitrongresset ut av kraften.

Ha så kjøttet tilbake i suppa, og tilsett paprika, squash og galangalrot/ingefær. La suppen småkoke i 15-20 minutter.

Like før servering tilsettes 2 ss hakket koriander.

 
Tips: Suppen skal være litt "skarp" og sterk. Er den for sterk, kan du tilsette 1 dl kokosmelk for å runde av smaken.
 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen