Thon satser for fremtiden

Olav Thon regner med å investere totalt 350 millioner kroner på Skeikampen.
Redaksjonen
21 November 2008 - 17:38

Med årets investeringer er 300 millioner kroner investert i løpet av de fire siste årene. Sånt gir utslag i store minustall i regnskapene.
 
Og mer minus må Thon regne med før han kan tjene penger i området.
 
Må snu
- Innen 2015 må vi ha snudd resultatene. Det er det som er målet, sier daglig leder for Skeikampen Resort, Irene Thorsplass, til Hyttepuls.no.
 
Pengene er brukt på alpinbakke og hotell.
 
Selvhushold
- Vi har mye ledig kapasitet på hotellsenger, men klarer ikke å skaffe nok selvhushold-senger, sier Thorsplass.
 
Hotellene i selskapet Blålyng AS er bokført med minus 13,3 millioner kroner i fjor. Blålyng AS omfatter Thon Hotel Skeikampen, Thon Hotel Gausdal, Austlid Fjellstue og hytter, samt Thon Hotel Hallingdal.
 
Mye minus
I perioden 2004 - 2007 er samlede minusresultater på de fire hotellene 63 millioner kroner.
 
Nesten hele minusen er på hotellene i Gausdal, hotellet i Hallingdal skal etter sigende bare stå for en brøkdel av underskuddet.
 
Thon Hotel Skeikampen, som alene står for nesten halvparten av omsetningen, har også de klart største underskuddene.
 
Samlet omsetning i Blålyng var i fjor på 67 millioner kroner, hvorav circa ti millioner i Hallingdal.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her