Tid for grønne måltider

Nå er grønnsakene virkelig som best. Butikkenes grøntdisker bugner av herlige godsaker fra naturens spiskammer. La deg friste av de varierte oppskriftene og våre like varierte forslag til drikke. Begge deler får du selvsagt her.

Bifftomater med tunfisksalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 stk. bifftomat
½ ts salt
1 boks hermetisk tunfisk i olje
150 g hvitost i små terninger
½ stk. slangeagurk i strimler
8 stk. grønne oliven i skiver
2 ss frisk oregano
½ stk. hodesalat eller annen salat
4 stk. hardkokte egg i båter
1 boks ansjosfileter
8 stk. sorte oliven
2 dl lettrømme

Fremgangsmåte

Skjær lokk av tomatene og hul ut innmaten. Dryss med salt og legg dem opp/ned så noe av saften trekkes ut.

Bland forsiktig alt til salaten og fyll tomatene. Anrett på salatblad med egg og oliven. Legg en liten rømmeklatt på toppen av hver, pynt med oregano og gjerne en ansjosfilet.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Stekt asparges med nøtter

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 bunt asparges
1 ss sesamolje
1 neve valnøtter, grovhakket
2 ss pistasjnøtter, grovhakket
4 ss parmesanost
Litt nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Skjær aspargesen i biter som deretter ristes i varm panne.

Ha i de grovhakkede nøttene det siste minuttet.

Dryss nyrevet parmesan over rett før servering.

Server gjerne ferskt urtebrød til.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Varm grønnsakseng

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 aubergine i skiver
4 tomater i skiver
1 grønn squash i skiver
1 gul squash i skiver
olje, salt og pepper
litt grønnsakbuljong
klippet kruspersille

Fremgangsmåte

De oppdelte grønnsakene legges over i en smurt ildfast form. Dynk over litt olje og dryss på litt salt og pepper. Inn i ovn, 200 °C. Steketid ca. 10 min. Hell evt. over litt grønnsakbuljong og la formen stå i ovn ytterligere 5 min. Dryss over klippet kruspersille.

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Gazpacho på piknik

Antall porsjoner

4-6

Ingredienser

2 skiver hvitt brød uten skorpe
1 dl vann
8 modne tomater, uten skinn eller frø
alt. 2 bokser tomater
1 grønn paprika i terninger
1 agurk i terninger
½ gul løk i terninger
3 finhakket hvitløkfedd
1 dl extra virgin olivenolje, helst andalusisk
¼ ts cummin
3 ss god sherryeddik eller friskpresset sitronsaft
salt og pepper
vann

Fremgangsmåte

Bløt brødet i vann og la stå i minst 10 minutter. Ha tomater, paprika, agurk, løk, hvitløk, olivenolje og brød i en food processor (eller morter!) og kjør til fin puré. Tilsett vann til fin suppekonsistens, men ikke for tynn. Smak til med eddik/sitronsaft, cummin, salt og pepper. Sett til kjøling i minst en time før du fyller den i en termos eller mugge.
 
Server i kopper eller skåler, avhengig av serveringssituasjon med følgende tilbehør: Først det obligatoriske, nemlig brødterninger stekt i olje og hvitløk, finhakket løk, tomatbiter, rød paprika og agurkterninger. Videre oliven av begge kulører, spekeskinke og chorizo eller annen spekepølse i terninger, ost i terninger (gjerne manchego eller pecorino), hardkokt egg i båter, grovhakket mynte, persille og koriander og gjerne noen melonbåter som også fungerer som dessert. Pass på å ha ekstra brød i oppakningen!

Sendt inn av

Foto: Gyldendal

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Lun pastasalat med grønnsaker

Antall porsjoner

4

Ingredienser

250 gr pastaskruer med farger
1 lite blomkålhode
½ bunt brokkoli
1 liten rødløk
6 stilker asparges
250 gr renset frisk spinat
parmesanost i tynne skiver
3 ss valnøttolje
2 ss hvitvinseddik
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Kok pastaen som angitt på pakken. Del blomkålen og brokkolien i små buketter og kok den i fosskokende vann med litt salt ca. 1 minutt. Spinaten renses for stilker, skylles godt og dampes i en kjele med litt vann ca. ½ minutt sammen med aspargesstilkene. Rødløken skjæres i tynne ringer.

Bland alle ingrediensene og legg salaten over på et fat. Drypp over olje og eddik. Fordel reven parmesan over. Til slutt litt nykvernet pepper.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Russisk Rødbetesuppe

Antall porsjoner

4

Ingredienser

750 g rødbeter
1 pastinakk (evt. gulrot)
1 skalk hvitkål
1 løk
1 stk laurbærblad
1 ts salt
svart pepper
1 l. hønsebuljong
1 syrlig eple

3 ss rømme eller yoghurt naturell

Fremgangsmåte

Skrell og riv rødbeter og pastinakk. Skjær hvitkålen i strimler. Skrell og hakk løken. Kok opp hønsekraften. Legg grønnsaker og krydder i en kjele og hell den kokende hønsekraften over. La suppen småkoke i 20 minutter. Skrell og riv eple som tilsettes til slutt.

Server suppen med rømme eller yoghurt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ovnsstekt squash og spinatkake

Antall porsjoner

4

Ingredienser

3dl hvetemel
4 egg
4 dl melk
2 stk squash
150 gr frisk spinat
2 fedd hvitløk
revet parmesanost
½ purre

Fremgangsmåte

Lag en røre av mel, egg og melk. La røren svelle i ca 30 minutter. Skyll og skjær squash i skiver. Fjern stilkene på spinaten og skyll bladene godt. Damp spinaten i ett minutt og la den renne godt av seg. Rens og knus eller finhakk hvitløkfeddene. Bland alle ingrediensene i en godt smurt stor ildfast form. Hell røren over.

Stek kaken i ca 30 minutter på nederste rille ved 220°C.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Fylte tomater med kyllingsalat

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

4 biff- eller store vanlige tomater
salt
150 g renskåret kyllingkjøtt
2 stilker selleri
½ gul løk
½ gul paprika
½ agurk i små strimler
frisk estragon, finhakket
frisk dill, finhakket
4 ss lettrømme

Fremgangsmåte

Skjær lokket av tomatene og hul ut innmaten. Dryss med salt og legg dem opp/ned så noe av saften trekkes ut. Bland forsiktig alt til salaten og fyll tomatene. Pynt med estragon eller dill.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen