Dagens rett

Til denne retten har du alt du trenger

Så enkelt kan det gjøres. Det er ikke mange ingrediensene som skal til få å gjøre matopplevelsen god. Som i denne oppskriften.

Har du ikke ferske reker, har du kanskje en boks med god tunfisk, rester etter en fiskemiddag eller kokt skinke? Cherrytomater kan du nå dyrke selv enkelt, og pastaen får du tak i overalt om du ikke har noe i kjøkkenskuffen.

Mem har du gått deg vill i supermarkedenes pastahyller og lurer på hva alle de forskjellige typene skal brukes til? Fortvil ikke - alt du ønsker å vite om pasta finner du her:

Apéritifs store pastaguide - alt om pasta

 
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Kremet pasta med reker og cherrytomater

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

500 g tagliatelle
 
1 hakket rødløk
1 ss olje
3 dl crème fraîche lett, 18 %
1 dl vann
1 ts chilipasta (sambal oelek)
150 g sukkererter
250 g cherrytomat, rød
300 g reker
salt og pepper etter smak
1 ss hakket frisk basilikum
1 ss hakket frisk dill

Fremgangsmåte

Kok pastaen som anvist på pakken.

Fres løken i olje et par minutter. Tilsett créme fraîche, vann og chilipasta. Rør om og la sausen koke i ca. 5 minutter. Tilsett mer vann dersom sausen blir for tykk.

Del sukkererter og tomater i mindre biter. Rens rekene og bland dem i sausen. Smak til med salt og pepper.

Legg nykokt pasta i en skål og tøm pastasausen over. Fordel tomater og sukkererter over.

Dryss over rikelig med hakkede urter like før servering. Godt brød hører med.

TIPS:
Du kan bytte ut rekene med kylling eller laks.

Apéritifs store pastaguide - alt om pasta

Sendt inn av

Foto: Anders Martinsen fotografer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen