Dagens rett

Tirsdagen blir ikke lenger den samme uten disse fiskekakene

Fiskekaker får en ny dimensjon når du serverer dem som i denne oppskriften med thailandsk inspirasjon.

Fiskemat er lettere å lage enn mange tror. Ved å lage fiskekakene selv, får du akkurat den smaken du ønsker. Som med disse thainspirerte munnfullene.

Her får du gode tips om hjemmelaget fiskemat

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fiskekaker med karri og frisk agurksalat

Antall porsjoner

3-4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

350 g seifilet, uten skinn og bein

1 ts salt
2 ts rød karripaste
litt finrevet limeskall
1 ss fiskesaus
1 egg
evt. 2 ss hvetemel, brødrasp eller bittelitt potetmel

75 g aspargesbønner, finhakkede
solsikkeolje til steking

Til servering:
Søt chilisaus
Peanøttsaus

Fremgangsmåte

Kjør fisk og salt raskt i en kjøkkenmaskin med knivblad til nær ønsket konsistens.

Tilsett limeskall, fiskesaus og egg og kjør til akkurat blandet. Juster eventuelt med mel eller brødrasp hvis farsen er for løs.

Bland inn bønnene og form til små fiskekaker. Stek kakene i litt olje til gjennomstekte og gylne på begge sider.

Server fiskekakene med søt chilisaus og en frisk agurksalat ved siden av. Prøv gjerne også med en peanøttsaus til.

Lær å lage fiskematen selv med disse tipsene

Tips: Du finner ingrediensene til disse thai-inspirerte fiskekakene i de fleste butikker.

Flere enkle fiskeretter finner du her

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Frisk agurksalat med sting

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 agurk, i små terninger eller lange skiver
4 vårløk, finskivet

Dressing:
½-1 rød chili, finhakket
3 ss eplesidereddik
1 ss sukker
1 klype salt
1 dl kokende vann

Fremgangsmåte

Bland alt til dressingen godt sammen og la det avkjøle seg litt.

Ha agurk og vårløk i en bolle, vend inn dressingen og sett det i kjøleskapet. La salaten stå og trekke til seg smak i 20 minutter.

Perfekt tilbehør til thailandske fiskekaker, grillet mat eller på koldtbordet.

Flere salater finner du her

Tips: For en frisk smak kan du tilsette granateplekjerner slik som her.

Herlige internasjonale retter

Sendt inn av

Foto: Hot chokolate media

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen