To års karantene etter konkurs

Cecilie og Håkon Wahl ga opp driften av Hawk i juni i år. To uker senere var selskapet deres slått konkurs av kemneren.
Redaksjonen
23 Oktober 2009 - 12:05

Granskingen etter konkursen anslår den svarte omsetningen i selskapet de to siste driftsårene til 2,9 millioner kroner. Det skriver www.f-b.no.

Fredrikstad tingrett la bostyrers redegjørelse til grunn: antatt svart omsetning på 2,9 millioner kroner i HAWK A/S. "Kontantomsetningen for den siste driftskvelden er borte", skriver retten. Med kjennelsen fra Fredrikstad tingrett denne uken er det foreløpig siste kapittelet i Hawk-soga avsluttet, skriver Fredriksstad Blad.

Hawk konkurs
Etter konkursen fikk revisor Geir Dege penger fra Justisdepartementet for å granske den store restaurantkonkursen. Hans dom var ikke nådig. "De er ikke egnet til å drive virksomhet", heter det i Deges rapport til retten.

Håkon Wahl gikk langt i å innrømme at Dege hadde et poeng: - Vi drev for lenge, sier Wahl. Likevel er kjennelsen som i forrige uke ble avsagt i Fredrikstad tingrett knusende for paret, som var styreleder i henholdsvis Dean Bar AS og HAWK AS.

Retten legger til grunn bostyrer Deges rapport som antar den ikke bokførte ("svarte") omsetningen i HAWK A/S til å være 2,9 millioner kroner i årene 2007-2009.
I kjennelsen heter det også at HAWK AS, hvor Cecilie og Håkon Wahl var henholdsvis daglig leder (siden mars 2007) og styreleder (siden 7. november 2007) viste forsett eller grovt uaksomhet da selskapet unnlot å slå seg selv konkurs allerede i 2005.

"Det foreligger mistanke om relativt alvorlige straffbare forhold og uforsvarlig forretningsførsel som gjør Håkon Wahl og Cecilie Wahl uskikket til å stifte selskap", konkluderer Fredrikstad tingrett, som ilegger de to konkurskarantene i to år, frem til 3. juli 2011. Håkon Wahl opplyser til f-b.no at det ennå ikke er avgjort om kjennelsen fra Fredrikstad tingrett vil bli anket innen ankefristens utløp, 7. november.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her