Dagens rett

To-retter med kamskjell og kveite

Denne lørdagen satser vi stort og tar for oss av det aller beste årstiden kan gi oss - nemlig norsk sjømat!

Det er ikke for ingenting at norsk sjømat gang på gang blir valgt som ingredienser under Bocuse d'Or. I 2007 står kongekrabbe og kveite på menyen for denne prestisjefylte konkurransen.

I dag frister vi deg med disse to rettene:

Forrett:

Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

8 stk. kamskjell
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss meierismør til steking
1 ts sitronsaft

Syltede rødbeter:
1 stk. rødbete, i tynne skiver og terninger av endestykkene
1 dl balsamicoeddik
1 ss sukker
2 båt hvitløk
2 dl olivenolje

Snøfrisksaus:
1 stk. sjalottløk, hakket
1 dl hvitvin
2 dl kremfløte
100 g snøfrisk naturell

Fremgangsmåte

Stek kamskjellene i smør ved medium varme i 1½ minutt på hver side. Strø på salt og pepper og kryst over sitronsaft.

Skjær rødbeter i tynne skiver og del endestykkene i terninger.

Kok sammen eddik, sukker, hele hvitløkbåter og olivenolje. Kok rødbetskivene i vinagretten til de er møre.

Surr løk til snøfrisksausen og hell på hvitvin. La det koke ned. Ha i fløte og pisk inn osten i skjeer til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.

Legg rødbeteskivene og -terningene på tallerken med vinagretten. Legg på kamskjellene. Fordel snøfrisksausen rundt og pynt med strimlet sitronskall og kjørvel.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hovedrett:

Stekt norsk kveite med grønne bønner

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g skiver av Norsk kveite

Olje til steking
Pepper

Saltlake:
½ l vann
40 g salt

Urtebakte plommetomater:
8 mellomstore plommetomater
1 banansjalottløk i strimler
4 hvitløkbåter i tynne skiver
4 grener timian
6 ss olivenolje
1 ss bringebæreddik

Potetmos:
1,2 kg poteter i biter
6 dl melk
50 g smeltet smør
Salt og pepper
Haricot Vert, grønne bønner
300 g Haricot Vert
saltet vann til blansjering
2 ss smør

Fremgangsmåte

Legg kveiteskivene i saltlake i 10 minutter. Tørk dem på kjøkkenpapir. Sett stekeovnen på 100 grader.

Skjær et lite kryss i toppen av plommetomatene. Kok opp vann og legg i et par tomater av gangen. Legg tomatene rett over i isvann når skinnet begynner å løsne. Dra skinnet av mot stilkfestet, lag en liten krusedull av skinnet rundt festet, skjær av denne og en liten del av tomaten slik at de står. Sett tomatene i en smurt ildfast form. Legg de andre ingredienser over tomatene. Sett formen i ovnen og bak tomatene i 10-20 minutter på 100 grader.

Kok poteter i vann tilsatt litt salt. Hell av vannet og damp potetene litt. Varm opp melken. Mos potetene, tilsett smøret og melken litt etter litt til den blir passe tykk. Smak til med salt og pepper.

Kok opp vann, tilsett Haricot Vert og kok til de er møre, 5-10 minutter. Hell av vannet og tilsett smøret.

Ha på nykvernet pepper på kveiteskivene. Stek dem i 3 til 5 minutter på hver side.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen