Torres gjenoppdaget glemt drue

Nå gjør Querol-druen comeback i toppvin.

De siste 20 årene har Torres arbeidet med å finne tilbake til gamle katalanske druevarianter. Mange druer ble utryddet i phylloxerautbruddet på slutten av 1800-tallet, men den spanske vingiganten har like fullt klart å avdekke en håndfull druetyper som var vanlige før denne tiden, skriver The Drink Business.

En av disse er Querol, som har fått navnet sitt fra landsbyen hvor Torres fant druen. Når selskapet finner en “ny” variant, går det rundt seks år før plantematerialet er “renset” og klart til bruk i vinproduksjon. Nå er den tilgjengelig i en av Torres’ toppviner, Grans Muralles, hvor den star for rundt 15 prosent av innholdet i 2009-årgangen.

Miguel Torres sier til nettstedet at de mellom ti og 15 hektarene med Querol-stokker som er plantet for Grans Muralles i DO Conca de Barberà er de eneste av sitt slag på verdensbasis.

LES OGSÅ: Første årgang på Sylt

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen