Torres vil lage cava

Spanias største vinprodusent fristes av sprudlende fortjeneste.

Torres er kjent for å overraske, men Spanias største vinprodusent har vært konservative i forhold til cava. Til tross for plasserigen i cavaens høyborg, Penedès, har produksjon av musserende vin aldri vært aktuelt. Helt til nå, melder vinavisen.dk.

Direktør Miguel Torres Maczassek har meddelt at den første Torres-cavaen kommer på markedet enten til neste år eller i 2015.
Dermed tar Torres trolig opp konkurransen med de store cavaprodusentene Freixenet og Codorníu. Cavaen skal i første rekke produseres med tanke på markedene i Asia og Sør-Amerika.

Salget av cava har økt kraftig i løpet av de siste årene. I 2011 økte for eksempel eksporten til Kina økte med 115 prosent, mens Russland og Brasil importerte henholdsvis 60 og 49 prosent flere flasker enn i året før.

LES OGSÅ: Cavasalget til værs

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen