Tors Fiskesuppe

Antall porsjoner: 6 0,5-0,75 dl smeltet smør 2,5 dl finhakket løk 2,5 dl gulrot - hakket i terninger 2,5 dl selleri - " 2,5 dl poteter - " 5 dl grønn kål - " 1,5 stk laubærblad 1/2 ts malt sort pepper 125 g breiflabb - skåret i terninger 125 g renset klippfisk(utvannet)- " 125 g laks - skåret i terninger 125 g kveite - " 125 g muslinger 4 dl rømme 2 l fiskekraft 2 1/2 dl hvitvin salt VINFORSLAG En relativt rik og rund hvitvin passer best til som Tokay-Pinot Gris Reserve 1998 kroner 98,10 (3706).

Smelt smøret i en 4 liters gryte, bland inn grønnsakene og la dem surre i 5 min., men de må ikke bli brune. Bland inn laurbærblad, pepper og rømme. Når dette er godt blandet, spe med vinen og la det så koke i 3 min. Tilsett fiskekraften og all fisken. Ha på salt hvis nødvendig. La trekke i 15 - 20 min.

Innsendt av Tor Inge Løvseth

Forsiden akkurat nå

Til toppen